Jaarrond Vrouwelijk Leiderschap

Een natuurlijke ontwikkelcyclus voor vrouwelijke leiders

Dit Jaarrond is voor vrouwen die de keuze maken om de rat race waarin we vaak leven en werken te stoppen om op een natuurlijke manier leiding te nemen. We staan in de bloei van ons leven. Er is veel mogelijk. We gaan maar door en door, terwijl er ook behoefte is aan rust en verbinding. Vaak rijst de vraag: ben ik met de goede dingen bezig, hoe blijf ik fit en bewaak ik mijn eigen grenzen voldoende? En ook hoe kan ik vanuit wie ik ben en mijn waarheid naar buiten komen met mijn kijk op dingen?

De natuur helpt je om een gezonde balans te vinden, om bij je natuurlijke weten terug te komen. Je krijgt vertrouwen dat dingen gaan ontstaan, zich gaan ontluiken en dat je op de juiste momenten in actie komt.

De natuur heeft haar eigen ritmes die alles zeggen over onze eigen ritmes. In de winter zie je het vrouwelijk terugtrekken van de natuur. De mollen trekken zich terug in de grond. Het is al vroeg donker. De akkers zijn soms grauw. De zaden onder grond hebben de tijd nodig om te rijpen en te wortelen om in de lente naar boven te komen. In de zomer zie je het mannelijke van doen en naar buiten komen in de natuur terug. De dagen zijn lang. De bloemen staan in volle bloei. In de nazomer en herfst kan de oogst geplukt worden om vervolgens weer los te laten.

Als vrouw hebben we vrouwelijke en mannelijk elementen in ons. Met deze elementen gaan we spelen en ervaren hoe dit voor jou werkt. We kijken hoe je dieper in je gevoel kan komen, wat jij nodig hebt, waar eventueel jouw patronen je afremmen en hoe je het geleerde kan toepassen in jouw leven en werk.

Als je deelneemt aan het Jaarrond geef je jezelf zes dagen in het jaar kado waarin er alle aandacht is voor jouw natuurlijke persoonlijke ontwikkeling en om met jouw idee├źn naar buiten te komen. Je leert van Sabine, van elkaar en de natuur. De ontwikkelingen die zichtbaar en voelbaar zijn in de natuur zijn leidend op de dagen.

Dag 1. Oogsten en loslaten (herfst)
Dag 2. Aarden (winter)
Dag 3. Wortelen (winter)
Dag 4. Ontluiken van potentie (lente)
Dag 5. In het licht gaan staan (zomer)
Dag 6. De natuurcyclus is rond

De begeleiding

Sabine begeleidt jullie tijdens de dagen. Er is ruimte om te delen, mindfulness/lichaamsgerichte oefeningen te doen, inzicht te krijgen in patronen en waar het waardevol is, systemisch werk te doen. Vanuit de ruimtes van STEK hebben we zicht op de bomen. In het bos en de tuinderij zien we hoe alles groeit en bloeit en weer afsterft om voedingsbodem te zijn voor het volgende seizoen. We kijken steeds hoe de natuur jouw spiegelt en ondersteunt in jouw ontwikkelproces.

Tuinderij Uit de Kluiten wordt gerund door Marian Kesler en Joanne van Winsen, moeder en dochter. Hun tuinderij is uitgegroeid tot een samenlevingsproject waarbij mensen samen komen om te leren en samen te werken. We zijn veel op de tuinderij. Voor de lunch wordt zo veel mogelijk gebruik van de producten van de tuinderij. 

Odile Oort verzorgt een klankschaalsessie op de dag die in het teken staat van aarden. Zij is al een tijd malvatherapeut en chakraspecialist. Voordat zij de keuze maakte om te gaan doen wat ten diepste wilde, was ze juriste.

Voor wie

Vrouwen die verdieping en verbinding zoeken in hun leven. Vrouwen die behoefte hebben om hierop te reflecteren, open staan om te voelen en te delen in de groep. Vrouwen die graag sparren over hun plannen. Vrouwen die het leuk vinden om paar keer paar jaar samen te komen, elkaar steeds beter te leren kennen en elkaar te inspireren.

Na aanmelding volgt een intake.

Een jaarrond wordt ook op maat aangeboden, bijvoorbeeld voor een intervisiegroep of bestaande vrouwengroep binnen of buiten een organisatie.

Planning en kosten 2024

Binnenkort publiceer ik hier een nieuwe planning en kosten voor 2024.

Intake

Als je geïnteresseerd bent in het jaarrond kun je contact met me opnemen. We spreken elkaar dan kort telefonisch voor een afspraak voor een intake in Den Dolder.


Graag contact

Aanmelding Jaarrond