Jaarrond

In het voorjaar van 2023 kom ik met een nieuw aanbod voor besturen, directeuren, managers en teams die de radicale beslissing hebben genomen om de rat race waarin we veel leven en werken te stoppen. We gaan maar door en door … terwijl er een stille behoefte is aan rust en verbinding. Het is tijd om de leefwereld in de systeemwereld thuis te brengen. Terug naar de menselijke maat in het werk. Dit start bij het menselijke in jezelf thuis te brengen.

Ik bied jullie een Jaarrond Ontwikkeling aan. We plannen dagen gedurende een jaar. Hierin zijn combinaties mogelijk om als leidinggevende apart en samen als team te komen. De dagen geven letterlijk en figuurlijk nieuwe zuurstof. Je gaat eerst op adem komen, elkaar ontmoeten, weer met elkaar in contact komen en samen kijken waar jullie staan. We proeven wat het moment en de ontwikkeling van de natuur ons brengt. Door stil te zijn, de oorsprong van de organisatie & voorgangers te eren, vorm je jezelf en jouw natuurlijk leiderschap in de context van jullie organisatie. Elke dag maken jullie een ontwikkelstap in een nieuwe balans en zijn jullie weer klaar om helder de organisatie in te stappen.

De plek dicht bij het bos die ik voor jullie gecreƫerd heb, is een prettige plek om naar toe te komen. Er is volop rust en stilte. De stilte voelt misschien eerst tegen de stroom in, terwijl je meer met de stroom mee gaat bewegen. Jullie komen meer in een natuurlijk ritme tussen stilte en actie. Je gaat op een natuurlijke manier je met jezelf en elkaar verbinden. Dit nemen jullie mee naar jullie organisatie. Hiermee ontstaat een organisatie in een gezonde balans tussen menselijkheid en taakgerichtheid.

Op het moment is het de tijd waarin voorzichtig nieuwe kiemen uitkomen in de natuur. Deze zijn nog pril en kwetsbaar. Het is belangrijk dat deze kiemen goed wortelen en vanuit daar vorm krijgen. Zo is het ook met de ontwikkeling van het Jaarrond. Stap voor stap zal dit jaarprogramma meer vorm krijgen en vertel ik daarover op deze pagina.


Een eerste Jaarronddag was op 10 maart.

Jolanda Versteegen, Manager Zorgeenheid Moeder en Kind, Reinier de Graaf Ziekenhuis: ‘Aankomen in Den Dolder. Zo anders dan de drukke Randstad waar ik uit wegreed. Een ruimte waar veel aandacht aan is besteed. De stoelen staan klaar voor zes vrouwen. We voegden onmiddelijk in de rust en in de vraag ‘wat mag er in jou geboren worden?’ We deelden. Je kunt je zomaar voorstellen dat je op deze pek een Jaarrond-programma wil volgen. Wat een mooie omgeving en wat een fijne pek voor groei.’


Wordt je hier al enthousiast van?
We kunnen een afspraak maken om af te stemmen of het Jaarrond aansluit op de ontwikkelingsbehoefte van jezelf, jouw team en organisatie. Jullie kunnen ook eerst een Jaarrond-dag komen meemaken.

Graag contact