Tussentijd

Ik zie mensen en organisaties vaak in verwarring en ongemak zijn. Oude gewoontes, regels en systemen helpen niet meer. Een volle agenda met werk, gezin, vrienden en yoga geeft niet altijd meer voldoening.

We willen meer vanuit vertrouwen en liefde met elkaar leven en werken. Persoonlijke groei en kwaliteiten staan centraal. We willen meer samen optrekken en in verbinding zijn met elkaar. Ook willen we tijd voor ons zelf.

Zit het systeem jou in de weg of zit jij jezelf in de weg?

Waar begin je? Het is niet altijd duidelijk hoe je vorm gaat geven aan een andere manier van leven en werken. Er is niet een plan voor. Jij of jullie als team zitten in een tussentijd. Het schudt je door elkaar. Soms word je er letterlijk en figuurlijk moe of ziek van.

Wat is echt belangrijk voor jou?

Er zijn op dit moment veel initiatieven. Je ziet bijvoorbeeld jongeren die muziek maken bij dementerenden, mensen die met de oorspronkelijk manier van landbouw starten en kinderen die les krijgen in blij zijn. Mensen die doen vanuit goed doen en vanuit hun kracht en kennis. Door dit te doen sluiten anderen aan of zijn mensen geïnspireerd om op hun manier goed te doen.

Hoe creëer je ruimte voor jezelf om te groeien?
Hoe creëer je ruimte in jullie organisatie voor initiatieven,
voor jou samen met anderen?

De nieuwe tijd vraagt om aandacht en ruimte voor persoonlijke ontwikkeling waarin je duidelijk krijgt wat jouw bedoeling is, welke impact je wil hebben. Deze bedoeling krijg je duidelijk door nu stil te staan en te kijken wat jouw antwoord is op chaos en onduidelijkheid. Dit kun je omzetten naar jouw kracht, naar jouw bedoeling.

Een STEK is een kiem van jouw bedoeling en impact,
een STEK is een kiem van de nieuwe tijd.

Doordat steeds meer mensen in een persoonlijke beweging komen, verandert de samenleving, relaties en organisaties. Er ontstaan nieuwe systemen. Vanuit STEKontwikkeling help ik je jouw natuurlijke systeem weer op te pakken.

het natuurlijke systeem

chaos geeft zuurstof voor groei