Tussentijd

Ik zie mensen, relaties en organisaties vaak in verwarring en ongemak zijn. Oude gewoontes, regels en systemen helpen niet meer. Een volle agenda met werk, gezin, vrienden en yoga geeft niet altijd meer voldoening.

Zit het systeem jou in de weg of zit jij jezelf in de weg?

We willen meer vanuit vertrouwen en liefde met elkaar leven en werken. Persoonlijke groei en kwaliteiten staan centraal. We willen meer samen optrekken, in verbinding zijn met elkaar en in het geheel iets betekenen.

Waar begin je? Het is niet altijd duidelijk hoe je vorm gaat geven aan een andere manier van leven en werken. Er is niet een uitgestippeld plan voor. Tegelijk zit je nog in oude gewoonten en instrumenten. Jij of jullie als team zitten in een tussentijd. Het oude werkt niet meer en het nieuwe is nog niet duidelijk. Dit schudt je door elkaar. Soms word je er letterlijk en figuurlijk moe of ziek van.

Wat is nu echt belangrijk?

Er zijn op dit moment veel maatschappelijke initiatieven. Je ziet bijvoorbeeld jongeren die muziek maken bij dementerenden, mensen die met de oorspronkelijk manier van landbouw starten en kinderen die les krijgen in blij zijn. Mensen die doen vanuit goed doen en vanuit hun kracht en kennis. Door dit te doen sluiten anderen aan of zijn mensen geïnspireerd om op hun manier goed te doen.

Hoe creëer je ruimte voor jezelf om te groeien?
Hoe creëer je ruimte in jullie organisatie voor initiatieven,
voor jou samen met anderen?

De tussentijd vraagt om aandacht en ruimte voor persoonlijke ontwikkeling waarin je duidelijk krijgt wat jouw bedoeling is, welke impact je wil hebben. Deze bedoeling krijg je duidelijk door stil te staan en te kijken wat jouw antwoord is op chaos en onduidelijkheid. Dit kun je omzetten naar jouw kracht, naar jouw bedoeling in het geheel.

Een STEK is een kiem van jouw bedoeling en impact.
Een STEK is een kiem van de nieuwe tijd.

Doordat steeds meer mensen in een persoonlijke beweging komen, veranderen relaties, organisaties en de samenleving. Er ontstaan nieuwe lokale systemen. Met STEKontwikkeling help ik jullie ons natuurlijke systeem weer op te pakken in jezelf, jullie team en organisatie.

het natuurlijke systeem

chaos geeft zuurstof voor groei &
en mogelijkheid voor een nieuwe balans