Nieuwe tijd

Ik zie mensen en organisaties vaak in verwarring en ongemak zijn. Oude gewoontes, regels en systemen helpen niet meer. Een volle agenda met werk, gezin, vrienden en yoga geeft niet altijd meer voldoening. De huidige systemen hebben hun functie gehad.

We willen meer vanuit vertrouwen en liefde met elkaar leven en werken. Persoonlijke groei en kwaliteiten staan centraal. We willen meer samen optrekken en in verbinding zijn met elkaar. Ook willen we tijd voor ons zelf.

Zit het systeem jou in de weg of zit jij jezelf in de weg?

Waar begin je? Het is niet altijd duidelijk hoe je vorm gaat geven aan de andere manier van leven en werken. Er is niet een plan voor. Jij of jullie als team zitten in een tussentijd. Het schudt je door elkaar. Soms word je er letterlijk en figuurlijk ziek van.

Wat is echt belangrijk voor jou?

Ik zie veel initiatieven om me heen. Op social media zie je bijvoorbeeld jongeren die muziek maken bij dementerenden, mensen die met nieuwe manier van landbouw starten en kinderen die les krijgen in blij zijn.

Hoe creëer je ruimte voor jezelf om te groeien?
Hoe creëer je ruimte in jullie organisatie voor initiatieven,
voor jou samen met anderen?

De nieuwe tijd vraagt om aandacht en ruimte voor persoonlijke ontwikkeling waarin je duidelijk krijgt wat jouw bedoeling is, welke impact je wil hebben. Deze bedoeling krijg je duidelijk door nu stil te staan en te kijken wat jouw antwoord is op chaos en onduidelijkheid. Dit kun je omzetten naar jouw kracht, naar jouw bedoeling.

een STEK is een kiem van jouw bedoeling en impact,
een STEK is een kiem van de nieuwe tijd.

Doordat steeds meer mensen in een persoonlijke beweging komen, verandert de samenleving, relaties en organisaties. Er ontstaan nieuwe systemen.

het natuurlijke systeem

chaos geeft zuurstof voor groei