Sensitiviteit

Sensitieve mensen zie ik als mensen die dichtbij hun oorsprong zijn. Iets wat ik een belangrijke kwaliteit vindt in een periode waarin veel mensen in een rat race leven. Je neemt subtielere nuances waar in de lichaamstaal en stemmingen van anderen en je bent gevoeliger voor licht, geuren en geluiden. Je bent gevoeliger voor prikkels. Misschien ben je ook wat trager. Mensen met een diagnose als neuro-typisch, hoog-sensitief (HSP), ADHD, ADD, autisme zijn ook vaak gevoelig. Belangrijk is om te aanvaarden dat je dicht bij je gevoel staat, dat je mag vertrouwen op wat je waarneemt en dat dit een kwaliteit is waar je mee naar buiten mag komen.

Als gevoelsmens beleef je de dingen vaak anders dan je omgeving die vaak veeleisend en snel is. Je kunt goed bij de ander zijn. Dat is een prachtige kwaliteit. Om goed in balans te blijven is het belangrijk dat je goed voor jezelf zorgt. Wat is goed voor jou? Hoe kun je jezelf begrenzen en de energie van anderen bij de ander laten? We onderzoeken samen wat voor jou een goede balans is in zelfzorg en met anderen zijn.

De manier van STEK is ..

een combinatie van in je lijf komen (uit je hoofd), energie begrenzen, nieuwe gewoontes in je leven inbouwen en concrete doelen stellen. In de sessies maken we gebruik van meditatie, lichaamsgerichte & systemische oefeningen, onderzoek naar patronen en in de natuur zijn.


In een telefonische intake van circa 20 minuten kijken we wat jouw vraag is en of het klikt. 
Je kunt vrijblijvend contact met mij opnemen.

Telefonische intake

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is STEKontwikkeling-coaching-GROEI-sessies-Den-Dolder.jpg

Astrid: ‘De vraag waarin ik bij haar kwam, ging eigenlijk over ruimte innemen. Hoe kan je vanuit een soort stabiliteit en trouw aan jezelf in je leven staan, als er van alle kanten aan je getrokken wordt? Zeker als je zoals ik niet ‘neurotypisch’ bent, met alle onzekerheid en belemmeringen die daarbij horen. Als je hiermee worstelt, denk ik dat je ontzettend veel aan de begeleiding van Sabine kan hebben. Ik gun iedereen dat gevoel dat ze mij heeft gegeven. Weten dat er ergens een ruimte is waar je helemaal kan en mag zijn. Een gevoel dat je uiteindelijk in je dagelijkse leven meeneemt. Dat maakt het ook heel praktisch en concreet voor mij.’

Rosa, Werkplaatsmedewerker Keramiek, Hogeschool voor de Kunsten: ‘Ik ben dit traject gaan volgen omdat ik niet meer kon aanvoelen wat mijn grenzen zijn. In mijn werk en het sociale leven was ik de regie kwijt. Ik had hier al langere tijd last van en had beperkt plezier in alles wat ik deed. Het directe resultaat was dat ik me meteen bewust was van het feit dat ik altijd eerst kijk naar de behoefte van anderen en niet daar die van mijzelf. En dat het oké is daarmee te stoppen. Dat was eerder ondenkbaar. Ik heb nu weer zin en energie om verder te gaan. Omdat ik het vertrouwen heb dat ik het op mijn manier kan doen. Met dit gevoel zie ik niet meer zo op tegen dingen. 
Als ik dit coachtraject niet had gevolgd, denk ik dat ik te moe was geworden om alles zo vol te houden en alleen nog op mijn reserves zou functioneren. Mijn werk en sociale leven zouden een opgave zijn geworden waar ik steeds minder zin in zou hebben. Om dan vervolgens weer op het juiste pad te komen was er veel meer nodig geweest dan een kort coachingstraject.’