Rouw en verlies

Het leven kan heel rauw aanvoelen als je iemand of iets verliest waarvan je houdt. Op enig moment in ons leven komen we er allemaal mee in aanraking. Het kan zijn dat er iemand waarvan je houdt overlijdt. Dit kan plotseling en onverwachts zijn. Je kunt ook rouwen om het verlies van je ‘oude’ lijf bij kanker of het Corona-virus. Verlies kom je ook tegen bij een scheiding, het langzaam afscheid nemen van een dementerende ouder en het verlies van een baan.

Verwerken van verlies, zie ik als een overgang van leven vanuít verlies naar het leven mét verlies. In de coaching leer je de rouw toe te laten. Wanneer jij daar klaar voor bent, mag je je weer openen.

Rouw is de achterkant van liefde

Rouw is een natuurlijk proces. Ieder rouwt op zijn of haar manier. Als je rouwt voel je de liefde voor diegene of datgene waar je afscheid van neemt. Als je dit voelt laat je ook de pijn, het verlies toe. Soms is lastig om dit gevoel toe te laten. Ik leer je te vertrouwen in jezelf en in het proces waar je inzit. Je leert emoties en gedachtes die bij rouw naar boven komen toe te laten. Dit zijn misschien dingen die je nog niet eerder ervaren hebt. Jouw omgeving begrijpt je misschien niet altijd. Ook kun je erg moe zijn. Samen kijken we hoe je het verlies kunt toe laten en hoe je ook weer deel kan nemen aan jouw veranderde situatie.

De manier van STEK is ..

eerst maar eens met elkaar in gesprek gaan en kijken waar jouw behoefte ligt. Er zijn verschillende dingen mogelijk: in je lijf komen, nieuwe gewoontes in je leven inbouwen en concrete doelen stellen. In de sessies maken we gebruik van meditatie, rituelen, helpende gedachtes, een liefdevolle confrontatie, leven vanuit cycli, lichaamsgerichte en systemische oefeningen. We kunnen samen het bos in lopen. Als het bij je past kun je je eigen natuurstuk maken. Je gaat lichter weg dan dat je gekomen bent.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is STEKontwikkeling-rouwcoaching-rituelen-Sabine-Bataille.jpg

Louise, commerciële organisatie: ‘Mijn leidinggevende kwam met het voorstel dit traject te volgen. De afgelopen jaren heb ik een flink aantal heftige privézaken meegemaakt. Ik ben gescheiden en heb kanker gehad. Deze hadden, zonder dat ik dit doorhad, nogal effect op mij. Ik dacht dat ik klaar was voor ‘de rest van mijn leven’, maar het bleek dat ik eerst nog even wat oude koeien op het drogen moest helpen.
Ik heb het traject ervaren als een enorm warm bad. Eindelijk iemand die werkelijk MIJ zag, zelfs beter dan dat ik mijzelf zag. En mij ook liet zien dat anderen mij soms beter zagen. Een enorme positieve eye-opener.’

Hilda, oprichter Stichting Het Bezinningshuis: ‘Rouw kan uit verschillende situaties ontstaan en kan tevens op diverse manieren ervaren worden. Zodra het aan je gaat ‘plakken’ dan kun je er last van krijgen. Sabine kan je door de verschillende fasen van rouw heen leiden, gaat jouw ‘rauwe rouw’ ook niet uit de weg en helpt je om verder te komen in het leven zodat je het leven weer ten volle kan en durft te omarmen. Dit alles op een natuurlijke manier en in jouw tempo.’

Praktische informatie
Telefonisch hebben we een korte intake om te kijken of STEKcoaching bij jouw vraag past. Als het klikt maken we de eerste afspraak.

Particulier
Een coachsessie voor particulieren is 120 euro per sessie, inclusief BTW. Voor minder draagkrachtigen is een aangepast tarief bespreekbaar.

Zakelijk
Vraag aan je werkgever of STEKcoaching bekostigd kan worden uit het opleidingsbudget. Ondernemers en ZZPers kunnen het tarief aftrekken voor de inkomsten- en omzetbelasting.
Voor zakelijke klanten maak ik een offerte op en geldt een apart tarief.

In een telefonische intake kijken we wat jouw vraag is en of het klikt. 
Je kunt vrijblijvend contact met mij opnemen.

Telefonische intake

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is STEKontwikkeling-rouwcoaching-rituelen-Sabine.jpg