Sabine Bataille

Als ervaren therapeutisch coach en begeleider in organisaties ben ik, Sabine Bataille, in hart en nieren een systemisch denker. Ik zoom in op de persoon in de omgeving: de relatie, het gezin, het team, de organisatie, de maatschappij, de natuur. In het hier en nu gaan we aan de slag. Op zoek naar welke plek een ieder inneemt, waar het schuurt en welke impact jullie willen hebben.

Er ontstaat ont-spanning en beweging tegelijk.

Ik ben gefascineerd door de ontwikkeling van de natuur en hiermee van ons als mens. Het brengt een heldere manier van kijken en een natuurlijke manier van doen. In het hier & nu, met beide benen op de grond.

Opleidingen en ervaring
Ik ben opgeleid in coaching, supervisie (Hogeschool Arnhem-Nijmegen), professioneel begeleiden organisaties (Phoenix), systemisch werk, lichaamswerk, transactionele analyse, NLP (Phoenix), mindfulness (Thich Nhat Hanh), advisering, projectmatig werk (divers).
Sinds 2015 ben ik eigenaar van STEKontwikkeling. Daarvoor heb ik onder andere gewerkt bij Politie, Nederlandse Spoorwegen, Provincie Utrecht en diverse adviesbureaus. Op mijn Linked-In-profiel lees je meer.

STEKontwikkeling van Sabine
Als kind stelde ik mezelf altijd al de vraag: hoe? Niet wat of waarom, maar hoe. Hoe werken de dingen? En toen ik ouder werd: Hoe werkt het bij jou en bij mij? Mijn eenvoudige en verhelderende blik in de complexiteit van een organisatie kan nog al eens weerstand oproepen. Maar dan weet ik dat ik goed zit.

De ontwikkeling van een baby is eerst gericht op het spirituele & emotionele, daarna het mentale en vervolgens het fysieke. Het voelen bij mijzelf en van alles om mij heen, is bij mij altijd dominant gebleven. Het uiten en me gedragen in een wereld van presteren en resultaten is aanvankelijk voor mij een aardige klus geweest.
Ik kan nu zeggen dat het opgroeien in een warm gezin gericht op cognitie, mij ook met beide benen op de wereld heeft gezet. Het is me helder dat mijn impact in de balans tussen zakelijkheid en intuïtie ligt. Mijn dominante gevoelsmatige kant brengt de aandacht op datgene wat vaak verscholen ligt en niet besproken wordt. Met mijn zakelijke kant maak ik trajecten concreet, praktisch en altijd onderdeel van een leercyclus.

Ik ben een nieuwsgierige onderzoeker. De thema’s die ik aanbied zijn allemaal thema’s die ikzelf ben tegen gekomen, onderzocht en doorleefd heb. Wat ik daarin geleerd heb, geef ik door met STEKontwikkeling in persoonlijke coaching, begeleiding & advies van teams en organisaties en voor radicale beslissers het Jaarrond. In de huidige chaotische tijd, ook wel tussentijd, leer ik jullie de oorspronkelijke menswereld weer thuis te brengen in de systeemwereld om samen aan een mooie toekomst te bouwen.

Debbie: ‘Sabine heeft me veel inzicht gegeven over mijn gevoel bij bepaalde kwesties. Dit zorgde ervoor dat ik de juiste keuzes kon maken en ervan kan genieten. Ze doet dit door er voor te zorgen dat je echt bij je gevoel komt en er niet overheen stapt. Dit op een heel prettige en vertrouwde manier. Erg bijzonder. Ook ben ik fan van haar denkwijze.’

Aniek: ‘Sabine kan vanuit haar pure zelf makkelijk bij haar gevoel komen en hier erg goed naar luisteren. Daarnaast is Sabine erg down to earth en staat met beide benen op de grond. Ze is menselijk. Ik bedoel hiermee dat Sabine elke keer als we coaching hadden zichzelf was. Ze had geen masker voor omdat zij de coach is en altijd maar in balans moet zijn. Dit heeft mij geleerd dat alles altijd in beweging is en dat geen dag hetzelfde hoeft te zijn. Het ene moment kan je meer aan dan het andere moment. Sabine heeft me geleerd hier naar te luisteren en daar wat mee te doen.’

Karin: ‘Sabine is een prettige, warme en rustige persoon, die goed kan luisteren en altijd de juiste vragen weet te stellen, waardoor je gaat nadenken. Ze laat zich niet afschepen met een vaag antwoord en zal terugkomen op wat ze eerder gevraagd heeft, als deze niet is beantwoord. Je voelt je in haar ‘groene’ werkomgeving direct thuis en dat maakt haar al snel toegankelijk.’

Robin: ‘Sabine is een liefdevolle gids op je weg in het leven. Ik ben altijd nog blij dat ik gekozen heb voor de GROEIsessies. Voor als je twijfelt: Wat het ook is, ga het aan met Sabine. Je krijgt er zoveel voor terug!’

Marijke: ‘Sabine kan snel resultaten met je behalen. Ze weet wat ze doet.’

Hilda, Oprichter Stichting Het Bezinningshuis: ‘Ik ken Sabine als een krachtige, aardse vrouw die het aandurft je liefdevol te confronteren. Daarnaast schuwt ze het energetische niet, zonder ‘zweverig’ te worden. Kortom ze weet een mooie, natuurlijke balans in haar begeleiding te bewerkstelligen.’

Klaas: ‘Sabine is een betrokken coach waarmee ik ook veel gelachen heb.’

Het aanbod