02 mei

Alles is relatie

En ja… alles is ook liefde! Privé en op het werk. En dat is precies waar het om draait.

We zijn continu op zoek zijn naar liefde. Liefde voelen. Geliefd worden. Gezien worden. We zoeken liefde en geluk vooral in liefdesrelaties en in werk. We willen geliefd worden door onze geliefde(n). Gezien worden in prestatie, goed doen. En je voelt m al aankomen. Je hebt eerst de liefde bij jezelf te vinden. Voordat je het kunt geven en ontvangen in de relatie.Maar hoe doe je dat?

Ik moet je eerlijk zeggen. Ik ben al best een tijd coach. Dat vraagt om reflectie. Ik speel met wie ik ben en zoek in relaties. De ene keer luchtig, met een lach. En soms voelt het lastig, alleen. Maar elke keer zie ik dat ik een stap maak en groei. Juist de meest pijnlijke momenten maken mij steeds meer helder wie ik ben in relatie tot de ander. Steeds neem ik meer mijn plek in. Voel ik me vrijer. En doe ik wat goed voor mij is. Zeg ik wat ik wil zeggen.

Ik ben een systemisch denker. Ik zie alles als een relatie, als onderdeel van een systeem. Een systeem is een vriendschap, een team, een organisatie, de voetbalclub. Je gezin van herkomst. Maar ook bijvoorbeeld de natuur. Het systemisch werk geeft je inzicht in welke plek je hebt en misschien niet inneemt. Het leert je waar belemmeringen zitten. Waarom je steeds opnieuw vervalt in bepaald gedrag dat je belemmert in je ontwikkeling en groei.

Als het toevoegt werk ik met opstellingen. Een opstelling is een tableau vivant. Een levende foto van een systeem. Deze foto maak ik met jou of je team met poppetjes, met platen op de grond, met mensen die in de ruimte gaan staan of onderdelen in de natuur. Het is een levende foto van de dynamiek van jullie samenwerking in jullie team. Of de relatie die je met je broer en zus hebt. Waar wringt het? Waar mag de liefde stromen? Ook kunnen we een thema bekijken. Bijvoorbeeld: waar voel ik me thuis? Of waar ligt mijn grens? Duidelijk wordt wat jouw plek is, wat je drijfveren zijn. Je gaat ervaren hoe het voelt, wat je wil en wat jij te doen hebt.

Het werken met opstellingen heeft veel impact. Voorop staat jouw doel of jullie doel om te groeien. Ik maak combinaties met lichaamswerk (oefeningen om in je lijf te komen). Het liefst werk ik in de natuur. Dingen die je weet en ziet kun je integreren met je lijf en je gevoel. Na de hand voelen dingen anders. Je gaat de dingen anders doen. Jullie gaan de dingen anders doen. Je hebt nieuwe gewoontes.

Nieuwsgierig geworden? Lees de recensies bij de manier waarop ik begeleid. En vier keer in het jaar zijn er ochtenden in het bos. Hier kunnen we aan de hand van jouw vraag een systeemopstellingen uiteenzetten.

Je bent welkom!


Wordpress Social Share Plugin powered by Ultimatelysocial