Natuurlijk leiderschap

We willen dat professionals autonoom zijn, hun competenties benutten en met elkaar in verbinding zijn. Mooie woorden, maar hoe gaan mensen dit oppakken en doen? Wat kan ik daar in doen als leidinggevende, programmamanager, docent, HRadviseur of professional?

Natuurlijk leiderschap richt zich op het zien van het potentieel bij jezelf en in anderen om buiten resultaten te halen. Hierbij zet je jouw intuïtie in en ben je zakelijk tegelijk. Je richt je op het aanwakkeren van leiderschap bij jezelf en daarmee bij de ander. Leiderschap is niet alleen voorbehouden aan leidinggevenden. Leiderschap is van ons allemaal.

Natuurlijke groei in jullie organisatie

Er is vaak meer kwaliteit en initiatief in jouw organisatie dan je denkt. Als natuurlijk leider maak je zichtbaar wat er al is en voeg je toe. Je richt je op mensen en initiatieven die de bedoeling van jouw bedrijf in zich hebben. Je balanceert in dingen laten ontstaan : jouw visie neerzetten, ruimte geven : ruimte nemen, doen wat goed voelt : kaders neerzetten. Dit vraagt van jou om aandacht, vertrouwen, en geduld te hebben.

Hoe beweeg ik zodat anderen ook in beweging komen?

Leiderschap is zelfonderzoek. Om mensen te stimuleren, heb je zicht nodig op jouw eigen autonomie, competenties en manier van verbinden. Hierbij mag je je laten raken. Dat maakt je aanraakbaar. Met zelfkennis en het inzetten van je gevoel, neem je krachtig je plek in. Vanuit daar kun je het doorgeven en aanwakkeren bij anderen.

STEK ondersteunt bij persoonlijke groei en het nemen van initiatief met als resultaat dat jullie op een eigen manier impact hebben op jullie omgeving.

a. Persoonlijke coaching

In een persoonlijk coachtraject van vier sessies van 1,25 uur onderzoeken we hoe jij op een natuurlijke manier beweegt en impact hebt op jouw omgeving. Persoonlijke coaching is maatwerk. We kijken waar jouw vragen liggen in bijvoorbeeld het balanceren in sturen : loslaten. Als het nodig is onderzoeken we patronen die in de weg zitten. Dit geeft ruimte om op een vrije natuurlijke manier jouw leiderschap te pakken.

b. Leer- & ontwikkellab

In een leer- en ontwikkellab onderzoek je samen met jouw collega’s je eigen en elkaars natuurlijk leiderschap door te doen, creëren en te reflecteren. Je brengt kansrijke situaties in het werk in kaart. Samen onderzoeken jullie hoe jij hierin acteert. Jullie geven elkaar feedback en stimuleren elkaar om initiatief te nemen om resultaat te bereiken in de organisatie. Van die initiatieven leer je weer samen. Je brengt samen een beweging tot stand en je leert steeds meer jezelf kennen.

c. Impactsessies

In 6 persoonlijke impactsessies van 3 uur is er alle aandacht voor jouw groei en initiatief. Je kunt alleen komen, maar ook bijvoorbeeld samen met jouw zakelijk partner. Centraal staat de beweging die jij graag ziet in jouw organisatie, hoe jij je plek in neemt, welke kansrijke situaties jij ziet en hoe jij deze kan voeden. Je creëert en reflecteert in de praktijk. Na deze zes sessies belichaam je jouw natuurlijk leiderschap. Je hebt helder wat jouw plek is in jouw organisatie. En je bent meerder initiatieven aan het opzetten of voeden. In de periode dat je deze sessies volgt kun je gebruik maken van de ruimtes van STEK in Den Dolder.

STEK in jullie organisatie

Natuurlijk leiderschap is de kern van STEKontwikkeling in organisaties. Daarnaast begeleidt STEK teams die wendbaar willen zijn. Ook helpt STEK bij het stimuleren van beweging en creëren van ruimte voor initiatief in jouw organisatie. Het leren van interventies is een belangrijk onderdeel.

Nieuwsgierig geworden?
In een intake kijken we vrijblijvend waar jullie staan en hoe jullie een stap kunnen maken.

Graag een intake

Francien: ‘In vier sessies hebben we veel gedaan. Mijn neiging was om letterlijk en figuurlijk voor een medewerker uit te lopen. Ik bekijk nu per situatie of ik voor, achter of naast een medewerker ga staan. Dat maakt wezenlijk verschil.’

Suat: ‘Naarmate we verder met elkaar in gesprek kwamen, voelde ik steeds meer van mezelf naar boven komen.’

Marnix: ‘Sinds een half jaar ben ik leidinggevende. Bij deze nieuwe functie was ik op zoek naar steun en meer stevigheid. Ik weet nu meer mijn plek in te nemen. Heb meer vertrouwen.’

Han: ‘Ik vind Sabine intuïtief en zakelijk tegelijk. Bijzonder.’