Natuurlijk leiderschap

Hoe beweeg ik zodat anderen ook in beweging komen?

We willen steeds vaker dat professionals autonoom zijn, hun competenties benutten en met elkaar in verbinding zijn. Mooie woorden, maar hoe gaan mensen dit oppakken en doen? Wat kan ik daar in doen als leidinggevende, programmamanager, docent, HRadviseur of professional?

Natuurlijk leiderschap richt zich op het zien van het potentieel bij jezelf en in anderen om buiten resultaten te halen. Hierbij zet je jouw intuïtie in en ben je zakelijk tegelijk. Je richt je op het aanwakkeren van leiderschap bij jezelf en daarmee bij de ander. Leiderschap is niet alleen voorbehouden aan leidinggevenden. Leiderschap is van ons allemaal.

Natuurlijke groei in jullie organisatie

Er is vaak meer kwaliteit en initiatief in jouw organisatie dan je denkt. Als natuurlijk leider maak je zichtbaar wat er al is en voeg je toe. Je balanceert in dingen laten ontstaan & jouw visie neerzetten, ruimte geven & ruimte nemen, doen wat goed voelt & kaders neerzetten. Dit vraagt van jou om aandacht, vertrouwen, en geduld te hebben.

Persoonlijke groei

Leiderschap is zelfonderzoek. Om mensen te stimuleren, heb je zicht nodig op jouw eigen autonomie, competenties en manier van verbinden. Hierbij mag je je laten raken. Dat maakt je aanraakbaar. Met zelfkennis en het inzetten van je gevoel, neem je krachtig je plek in. Vanuit daar kun je het doorgeven en aanwakkeren bij anderen.

STEK ondersteunt je bij persoonlijke en natuurlijke groei met als resultaat dat je op jouw manier impact hebt op jouw omgeving.

a. Persoonlijke COACHING

In een persoonlijk coachtraject van vier sessies van 1,25 uur onderzoeken we hoe jij op een natuurlijke manier beweegt en impact hebt op jouw omgeving. We onderzoeken hou je vast houdt aan oude patronen en verhalen en hoe je met een ander perspectief ruimte maakt voor authentieke verbinding en creativiteit.

b. INTERVISIE

Tijdens een intervisiedag of in reeks van vier intervisiedagdelen onderzoek je samen met jouw collega’s jouw natuurlijk leiderschap. Binnen de intervisie geef je elkaar feedback en leer samen te leren en ontwikkelen.

c. IMPACTsessies

In 6 persoonlijke IMPACTsessies van 3 uur is er alle aandacht voor jouw groei. Je kunt alleen komen, maar ook bijvoorbeeld samen met jouw zakelijk partner. Centraal staat welke beweging jij graag ziet in jouw organisatie, hoe jij je plek in neemt en hoe je je beweegt en welke potenties jij ziet. Vandaar wordt steeds gekeken wat er nodig is in de praktijk. Na deze zes sessies heb jij in beeld wat jouw manier van natuurlijk leiderschap is, wat jouw bedoeling is en ben jij minimaal één initiatief aan het opzetten of voeden.

STEK

Natuurlijk leiderschap is de kern van STEKontwikkeling in organisaties. Daarnaast begeleidt STEK teams die wendbaar willen zijn. Ook helpt STEK bij het stimuleren van beweging en creëren van ruime voor initiatief in jouw organisatie.

Ben je nieuwsgierig geworden? In een intake onderzoeken we wat het best bij jouw of jullie situatie past.

Neem contact met mij op

Francien: ‘In vier sessies hebben we veel gedaan. Mijn neiging was om letterlijk en figuurlijk voor een medewerker uit te lopen. Ik bekijk nu per situatie of ik voor, achter of naast een medewerker ga staan. Dat maakt wezenlijk verschil.’

Suat: ‘Naarmate we verder met elkaar in gesprek kwamen, voelde ik steeds meer van mezelf naar boven komen.’

Marnix: ‘Sinds een half jaar ben ik leidinggevende. Bij deze nieuwe functie was ik op zoek naar steun en meer stevigheid. Ik weet nu meer mijn plek in te nemen. Heb meer vertrouwen.’

Han: ‘Ik vind Sabine intuïtief en zakelijk tegelijk. Bijzonder.’